Viljandi ordulinnuse uuendamine sõltub rahaküsimise edukusest

Copy
Viljandi linnavalitsus koostab eelprojekti, et tuleval aastal ordulinnust arendada.
Viljandi linnavalitsus koostab eelprojekti, et tuleval aastal ordulinnust arendada. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsuse möödunud aastal ordulinnuse ala uuendamiseks väljakuulutatud arhitektuurikonkursi võidutöö kohaselt võiks sinna ehitada kolm metallist vaateplatvormi ja kaks üle vallikraavide viivat silda. Nüüd koostab linn eelprojekti, et tuleval aastal linnuse arendamiseks raha taotleda.

Möödunud neljapäeval korraldas linnavalitsus avaliku arutelu, et linlased saaksid ordulinnuse külastuskeskkonna arendamise teemal kaasa rääkida. Külastuskeskkonna eelprojekt koostatakse linnavalitsuse ja Eesti arhitektide liidu  arhitektuurivõistluse võitja, arhitektuuribüroo 3+1 töö "Kaemus" alusel.

Linnapea Johan-Kristjan Konovalov selgitas, et tegemist on nelja Viljandimaa omavalitsuse ühisprojektiga "Viljandimaa linnuste tee", millega kavatsetakse arendada Viljandi, Tarvastu ja Karksi ordulinnuse ning Lõhavere linnuse külastuskeskkonda. Nagu ta ütles, on üks eesmärke leida ka tegevusi, mis neid nelja linnust kui turismiobjekti omavahel kokku seoks. "Kuna sellise tegevuse jaoks on võimalik saada euroraha, siis me näeme, et meil oleks võimalik anda oma ordulinnusele selle rahaga juurde nii tegu kui nägu."

Tagasi üles