Varguste laine pani Mulgimaa meest uuesti Öist Vahtkonda kokku kutsuma (2)

Copy
Need aiakärud avastati Karksi-Nuia lähedalt heinamaalt, umbes 100 meetri kauguselt suurest teest. Arvatavasti kasutati neid varguse toimepanemisel.
Need aiakärud avastati Karksi-Nuia lähedalt heinamaalt, umbes 100 meetri kauguselt suurest teest. Arvatavasti kasutati neid varguse toimepanemisel. Foto: Erakogu

Kümmekond aastat tagasi Mulgimaal varguste laine lõppemisele kaasa aidanud Öine Vahtkond asub oma ridu taastama, sest jälle on vargad piiriäärses vallas liikvel. Teisipäeva õhtul on Abja Konsumi parklasse oodatud need mehed ja naised, kes soovivad piirkonna turvalisusse oma panust anda.

Eelmisel nädalal avastati Karksi-Nuia külje alt kaks mahajäetud vana käru. Veidi hiljem sai selgeks, et lähikonnas oli ühes garaažis sees käidud ning ära viidud kalleid tööriistu ja muud tarvilikku. Vanu kärusid kasutati tõenäoliselt kraami vaikselt eemale vedamiseks.

See tuletas kohalikele meelde viie aasta taha jäänud varguste laine, mida iseloomustasid samuti varastatud kärud. Toona tulid Läti romakogukonna noored mehed enamasti Mõisaküla lähedal üle piiri, varastasid esmalt mõne käru ja seejärel laadisid need kallimat kraami täis. Enne kui politsei nad tabas, olid kohalikud paaril korral nende kättesaamisele üsna lähedal olnud, aga ikka oli varastel õnnestunud üle piiri lipsata ja kaduda ning kohalikud olid üles leidnud vaid mahajäetud kärusid.

Tagasi üles