Viljandi ettevõtte raha aitab naisvõrkpallureid välisliigadesse

Copy
Eesti võrkpalli liit ja Viljandi Metall lõid fondi, mis aitab Eesti naisvõrkpalluritel välisliigades profikarjääri alustada.
Eesti võrkpalli liit ja Viljandi Metall lõid fondi, mis aitab Eesti naisvõrkpalluritel välisliigades profikarjääri alustada. Foto: Marko Saarm

Eesti võrkpalli liit lõi koos Viljandi Metalliga fondi, mis aitab Eesti naisvõrkpalluritel välisliigades profikarjääri alustada.

Viljandi Metalli fondi suurem eesmärk on tõsta Eesti rahvusnaiskonna taset, et püsida rahvusvahelisel tasemel konkurentsis. Selleks on hädavajalik, et Eesti parimad mängijad mängiksid klubivõrkpalli tugevates välisliigades, mis omakorda aitab parandada koondise taset, luua noortele eeskujusid ja hoida järjepidevust.

Värskelt loodud fond aitab võrkpalli liidul rahaliselt toetada esimest korda piiri taha mängima siirduvaid naismängijaid. Liidu spordidirektor Kert Toobal ütles, et kuna väliskarjääri algus on alati raske ja esimesed lepingud tihti vähetasuvad, aitaks fondi tugi noormängijatel tekitada suuremat kindlustunnet ja seeläbi langetataks otsus profiks hakata kergemalt. "Loodan siiralt, et sellest on abi ja näeme lähiaastatel aina rohkem naismängijaid võõrsile minemas," lausus Toobal.

Tagasi üles