Mulgid kõnelevad, küpsetavad ja heiskavad lipu

Copy
Lipuheiskamine Mustlas kuulub igal sügisel Mulgi nädalasse.
Lipuheiskamine Mustlas kuulub igal sügisel Mulgi nädalasse. Foto: Marko Saarm

Oktoobri teisel nädalal on tavaks tähistada Mulgi nädalat, et tõmmata tähelepanu selle maanurga kultuurile ja seal tehtavale.

Esmaspäeval on rahvarõivapäev, mil kõik mulgid ja mulgimeelsed inimesed kannavad tööl või koolis rahva- või rahvuslikke rõivaid. Teisipäev on pühendatud toidule ning Abja päevakeskuses ja Paistu rahvamajas õpetatakse Mulgi korpi küpsetama.

Kolmapäeval läheb lahti põhikoolilaste mälumängu "Nupute vällä" viies hooaeg ja temaatiline viktoriin on ka Paistu raamatukogus. Kella 12-17 on Tarvastu käsitöökojas avatud kohvik, kus murderingi liikmed teevad ja pakuvad oma lemmiktoite.

Neljapäeval kell 16 on huvilised oodatud Kärstna mõisa, kus saab kuulda tähelepanekuid Eesti Rahvaluule Arhiivi tänavusuvistelt välitöödelt Mulgimaal. Reedel tähistatakse mulgi keele päeva ja selle alustuseks tõmmatakse kell 10 Mulgi Majaka masti Mulgimaa lipp. Kell 16 kõnelevad Tõrva raamatukogus oma keelest mulgi noored Robin Liiber ja Hella Õitspuu.

Laupäeval on Mulgimaa lipu päev, mil see võiks lehvida kõigil asutustel ja kodudel. Karksi-Nuia kultuurikeskuses algab kell 12 mulgi kirjavara laat ja kell 15 mulgikeelsete laulude võistluse lõppkontsert. Nädal lõpeb Mulgi elamuskeskuses taimetoidupäevaga.

Tagasi üles