Lahkus Võhma aukodanikuks valitud õpetaja

Copy
Leinaküünal
Leinaküünal Foto: Madis Veltman

Põhja-Sakala vald teatab oma kodulehel, et 1. oktoobril lahkus meie hulgast 93-aastasena pedagoog, kultuuriinimene, Võhma linna aukodanik Regina Puusepp.

Regina Puusepp sündis 11. märtsil 1931 Võrumaal ning omandas õpetajakutse. Ta õpetas mitmes koolis: alustas Antsla Keskkoolis ning lõpetas Võhma Keskkoolis, kus ta töötas aastatel 1974–1988 algklasside õpetajana. Pensionärina töötas ta Võhma lasteaias muusikakasvatajana.

Regina Puusepp oli aktiivne ka kultuuritöös, juhtides rahvatantsurühmi ja muusikakollektiive. Aastatel 1985–2011 tantsis ta rahvatantsurühmas ning aastatel 1996–2011 oli segarahvatantsurühma Tantsurõõm juht ja koostas omaloomingulisi tantse. 1985. aastal asutas ta Võhma Elulõnga kapelli ja lauluansambli Laulurõõm. Ta oskas hoida elavana tantsu, laulu ja pillimängu ning inspireeris teisi oma elurõõmu ja pühendumisega.

Kunagine Võhma kultuurikeskuse direktor Riina Pakane on paarkümmend aastat tagasi võrrelnud Regina Puuseppa kärestikuga: kiire ja kõiki endaga kaasa haarav; rahulolematu ja nõudlik, otsinguis ja pidevas liikumises. "Elad täiel rinnal ja suurepärane on see, et püüad seda ka teistele õpetada. Teistsuguste iseloomuomadustega poleks võimalikki olla nii palju aastaid kollektiivi juht. Ja mitte ainult juht, vaid ka ise kõiges kaasa lüüa. Kes teeb – see jõuab! See mõttetera on Sinu puhul küll absoluutselt kümnesse!" kirjutas ta Puusepale 75 aasta juubeliks.

Regina Puuseppa tunnustati korduvalt töö ja pühendumise eest, sealhulgas sai ta 2014. aastal Võhma linna aukodaniku tiitli. Regina kultuuritöö eredaimateks hetkedeks võib pidada esinemist ansamblis Laulurõõm, kus ta laulis veel 88-aastaselt.

Tagasi üles