VIDEO JA GALERII Evakueeritu lasi Räpinast sõja ja droonide eest jalga (1)

Copy

Reedel alanud ja pühapäevani kestva suurõppuse Lõuna Sild käigus laupäeval Viljandimaale "evakueeritud" 800 Lõuna-Eesti inimesest osa toodi Tarvastu gümnaasiumi. "Kui sõda tuleb, siis läheme ju rindele tiblasid tapma, mitte ei lase end ära päästa. Seepärast mõtlesimegi, et tahaks näha, kuidas see evakueerimine välja näeb," põhjendas koos kaaslasega õppusel osaleda otsustanud Indrek Hunt.

Päästeameti ja Kaitseliidu korraldusel asetleidva Eesti seni suurima evakuatsiooniõppuse põhistsenaarium on Lõuna-Eesti ida ja kagu piirkonna – Põlva-, Võru-, Valga- ja Tartumaa elanike viimine kujuteldavast ohupiirkonnast eemale.

Räpinast evakueeritud abivallavanem Riho Luht oli Tarvastusse pagenud suure punase kohvri ja vist küll poole majapidamisega ning tema jutt meenutas püstijalakoomiku oma. Nagu ta rääkis, on ta küll Kaitseliidu liige, aga tervis ei luba rindele minna ja nii pidigi ta vastase droonide eest jalga laskma. "Meil oli segaja, saime osa alla võtta," kiitis ta sõtta jäänud kaasvõitlejaid.
Tagasi üles