SUUR GALERII Tänavusest üheksast Etnokulbist kolm sai endale üks artist

Copy

Auhinnagalal "Etnokulp 2024" reede õhtul pärimusmuusika lõikuspeol Viljandi pärimusmuusika aidas pälvis pikima aplausi ja suurima tunnustuse ansambel Rüüt, kes viis koju kolm Etnokulpi. Ta hääletati parimaks aasta artisti, albumi ja uusfolkartisti kategoorias.

Aasta looks kuulutati MandoTrio laul "Kui Peetrilinnas". Aasta debüütalbumi preemia pälvis 6hunesseq albumi "ma olen maa peal v66ras" eest. Aasta eheda pärimusmuusika kulp anti Kirbla triole albumi "Lükata-tõmmata, hargiga-roobiga" eest. Aasta muusikuks tunnistati Katariina Tirmaste.

Kõik tänavused laureaadid võitsid Etnokulbi esimest korda. Aasta debüütalbumi, eheda pärimusmuusika, uusfolkartisti ja muusiku valimisel osalenud erialaspetsialistide žürii tõi laureaatide puhul välja järgmist. 6hunesseq köidab oma debüütalbumi ainulaadse kontseptsiooni, uuendusliku kõla ning murdekeele ajatu ja väärika olekuga. Rüüt kerkib teiste uusfolkartistide hulgast esile pärimuspillide kõlamaailma avardamise ja helikeele küpsuse poolest. Pärimusmuusik Katariina Tirmaste suudab maalida kujutluspilte, mis voolavad kuulajate silme ees nagu elavad filmikaadrid. Kirbla trio näitab, kuidas ühe eheda pillimehe muusikast võib välja võluda kaasahaaravalt tantsulise koosluse, kus iga liikme pillikäsitsus ja -tunnetus on nii meisterlik, et muusika lennutab kuulajad maast lahti.

Tagasi üles