Ära nii tee! Viljandi politseimajja astus mees kotitäie mürskude ja padrunitega

Copy
Ebaseaduslikke relvi, laskemoona ja lõhkematerjali loovutatakse kampaania ajal agaralt. Kindlasti ei tohi esemeid aga ise hakata jaoskonda toimetama. Pildil Viljandi jaoskonda toodud mürsk võrdluses kirjutamisalusega.
Ebaseaduslikke relvi, laskemoona ja lõhkematerjali loovutatakse kampaania ajal agaralt. Kindlasti ei tohi esemeid aga ise hakata jaoskonda toimetama. Pildil Viljandi jaoskonda toodud mürsk võrdluses kirjutamisalusega. Foto: Viljandi politseijaoskond

Viljandi politseimaja oleks võinud kolmapäeva päraslõunal õhku lennata. Siis astus selle uksest sisse mees kandekotiga, mis oli täis vanu mürske ja padruneid. Ehkki tema kavatsus oli hea – loovutada ebaseaduslikku laskemoona –, ei oleks ta tohtinud seda ise jaoskonda viia, vaid oleks pidanud politsei koju kutsuma.

Politsei- ja piirivalveamet kutsub oktoobris inimesi üles vabatahtlikult ja karistust kartmata loovutama kodus olevaid ebaseaduslikke relvi, laskemoona ja lõhkematerjali. Kolmapäeval läkski mees hinnalise kraamiga Viljandi politseijaoskonda, et see lahkesti ja heast tahtest politseinike kätte toimetada.

Nähes, mis kotist vastu vaatab, helistas piirkonnapolitseinik sekunditki mõtlemata 112 ning palus abi pommirühmalt ohtlike esemete hoonest välja viimiseks ning ohutusse paika transportimiseks. Nõutuna näiva mehe kandekotis oli 20 erineva kaliibriga korrodeerunud padrunit ja lõhkekeha, mis plahvatades poleks temast midagi alles jätnud.

Tagasi üles