JUHTKIRI Kas Trepimägi sobib kaasavasse eelarvesse? (1)

Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Tänavusel Viljandi kaasava eelarve ideevõistlusel esimesena välja käidud projekt, uus trepp Trepimäele, on pälvinud kiitvaid sõnu paljudelt linlastelt ja linnapealt endalt. Ehkki ettevõtmine on kahtlemata väga vajalik, kipub see teiselt poolt seniseid reegleid ja praktikat painutama.

Peamine põhjus, miks Trepimägi kaasavasse eelarvesse sobituda ei taha, on väga lihtne: raha. Õigemini selle puudumine. Linnaeelarves ettenähtud 60 000 on liiga vähe, et sellega nii suur töö ära saaks tehtud. Parimal juhul saab selle eest kõpitseda vana treppi, kindlasti aga mitte ehitada uut, nagu praeguses ettepanekus kirjas ja nagu õigupoolest vaja oleks. Täpset hinda ei oska esialgu küll keegi öelda, kuid linnavalitsuse arvutuste järgi läheks see maksma vähemalt 200 000 eurot.

Tõsi, linnapea Johan-Kristjan Konovalov käis Sakala arvamusküljel välja mõtte, et ülejäänud summa võiks tulla annetustena. Viljandi kaasava eelarve algusaegadel ei oleks see isegi teoreetiliselt kõne alla tulla saanud, sest kõik tööd pidid etteantud summa sisse ära mahtuma. Meenutagem, et Uueveski trepp sai lõpuks teoks ainult tänu sellele, et toonane volikogu liige Jaak Sulg tegi oma ettevõttega töö selgelt alla omahinna ära.

Tagasi üles