41 MILJONIT EUROT Riik on kirjutanud korstnasse suurel hulgal petturitelt ja võlgnikelt väljamõistetud raha

Copy
Seaduse muutumise tõttu tuli maksu- ja tolliametil ühe aastaga maha kanda ligi 40 miljonit eurot petturitelt ja võlgnikelt saamata jäänud raha.
Seaduse muutumise tõttu tuli maksu- ja tolliametil ühe aastaga maha kanda ligi 40 miljonit eurot petturitelt ja võlgnikelt saamata jäänud raha. Foto: Pärnu Postimees

Maksu- ja tolliamet on viimase nelja aasta jooksul kirjutanud korstnasse enam kui 41 miljonit eurot, mida pole õnnestunud petturitelt ja võlgnikelt välja nõuda. Samal ajal on kätte saadud kahjunõudeid pisut üle viie miljoni euro.

Nelja aastaga on bilanss seega enam kui 36 miljoni euro ulatuses negatiivne. Rekord püstitati 2021. aastal, kui seadus muutus ja nõuete sissenõudmise tähtaja piir toodi 30 aastalt 10-le. Siis kanti aastaga maha 39 891 310 eurot. See on raha, mis on jäetud riigile maksmata või on riigilt väljapetetud.

Viimasel kahel aastal on maksuamet suutnud igal aastal tuua riigile kahjunõuete alusel rohkem raha, kui maha kantakse, kuid mahakantud summad on igal aastal ulatunud vähemalt sadadesse tuhandetesse eurodesse.

Tagasi üles