INTERVJUU Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Madis Timpson: kümne aasta pärast on meil 800 arsti puudu, see on meeletu hulk

Copy
Kevadel Viljandi linnapea ametiketi kaelast võtnud Madis Timpson sai mõnda aega olla justiitsminister ja valitsuse vahetusega sai temast riigikogu liige. Riigikogus anti tema hoole alla sotsiaalkomisjoni juhtimine ning probleeme on tema kinnitusel küllaga.
Kevadel Viljandi linnapea ametiketi kaelast võtnud Madis Timpson sai mõnda aega olla justiitsminister ja valitsuse vahetusega sai temast riigikogu liige. Riigikogus anti tema hoole alla sotsiaalkomisjoni juhtimine ning probleeme on tema kinnitusel küllaga. Foto: Elmo Riig

Kevadel Viljandi linnapea kohalt lahkunud Madis Timpson sai mõnda aega istuda justiitsministri toolil ning on nüüd riigikogu liige ja sotsiaalkomisjoni esimees. Muresid on sotsiaalvaldkonnas praegu küllaga, eriti tuleks tema arvates tegelda tervishoiuküsimustega.

Veidi enam kui kuu aega sotsiaalkomisjoni juhtinud Timpson rääkis, et kümne aasta pärast on meil puudu 800 arsti, praegu ei ole aga Tartu ülikooli arstiteaduskonnas isegi mitte kõik õppekohad täidetud. Küsimusele, miks see nii on, tuleks tema sõnul vastust otsida kohe, sest kümne aasta pärast sellega tegelda on lootusetult hilja. Samuti tuleks Tervisekassa süsteemsete probleemide ja puudujääkide lahendamiseks küsida välisekspertide abi, sest ise jääme sellega jänni.

Madis Timpson, millega riigikogu sotsiaalkomisjon tegeleb? 

Tagasi üles