Paadimehe legend saab uue sillaga elujõudu

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järve puhastamisega soovitakse alustada pärast rannahooaja lõppu augusti teisel poolel.
Viljandi järve puhastamisega soovitakse alustada pärast rannahooaja lõppu augusti teisel poolel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 12. aprilli «Sakalas»

Kui mõni noormees tänavu suve lõpul Viljandi rannas paadi laenab, neiu sinna sisse aitab ja legendaarse paadimehe kombel üle järve sõuab, ei oota teda seal enam pelgalt võpsik, vaid uus sild.

Linnajuhtidel õnnestus keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) saada ligi 36 000 eurot, et teha algaval suvel Viljandi järve ääres hulk töid. Kõige silmatorkavam neist on kahe uue paadisilla ja nende juurde piknikukohtade loomine.

Lisaks niidetakse mõlemal pool järve üle pika aja aruniite ja järves kasve, võetakse maha võsa ning luuakse Huntaugu rannast Orika poole jäävasse võssa nahkhiirtele lennukoridore.

Uus paadisild tuleb kahte kohta. Üks neist on rannast vaadates vastaskaldal, kus asub legendi järgi paadimehe rand. «See ala on sõudeellingu juurest otse üle järve,» täpsustas Viljandi keskkonnaspetsialist Inga Nõmmik.

Laenupaadiga aerutajatel oleks siis edaspidi koht, kuhu suund võtta. Teisel kaldal randudes võivad nad aega veeta matkarajaäärsel piknikualal, kus on laud ja pingid.

Teine sild ja piknikuala tulevad Huntaugu ranna lähistele, sellest sadakond meetrit Orika poole. Seal on praegu lagunenud paadisillad ning kogu piirkond on olnud aastaid hooldamata.

Enne kui sillad paika saavad, niidetakse neis kohtades järvest vesikasve ja pilliroogu, et ümbrus kaunim oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles