Kärpevikat ei niida rahvakultuuril jalgu alt

Copy
Rahvakultuuri keskus kolis Viljandisse 2019. aasta hakul. Tuleval aastal peab see toime tulema kümnendiku võrra väiksema rahakotiga kui tänavu. Direktor Kalle Visteri (keskel) sõnul on see raske, kuid siiski võimalik. 
 
Rahvakultuuri keskus kolis Viljandisse 2019. aasta hakul. Tuleval aastal peab see toime tulema kümnendiku võrra väiksema rahakotiga kui tänavu. Direktor Kalle Visteri (keskel) sõnul on see raske, kuid siiski võimalik.   Foto: Marko Saarm

Kultuuriministeeriumi 336 miljoni euro suurune eelarve väheneb järgmisel aastal 13,4 miljonit eurot. Koomale tuleb sestap tõmmata kogu ministeeriumi valitsusalas, kärped erinevad aga lausa kümnendiku võrra. 

Kultuuriministeerium võtab oma haldusala asutustelt vähemalt kolmeks aastaks eelarvest maha neli protsenti ehk kokku 5,3 miljonit eurot. Ministeeriumi enda majandus- ja tegevuskulude kõrval väheneb ligi kümme protsenti Viljandis asuva rahvakultuurikeskuse eelarve ning ligi 15 protsenti muinsuskaitseameti eelarve.

Ugala teater peab tuleval aastal hakkama saama neli protsenti väiksemate kuludega. Teatri turundus- ja avalike suhete juht Annika Vihmann nentis, et praegu ootab teater veel täpsemaid summasid. Kuidas teater kokku hoida plaanib, pole esiotsa teada.

Tagasi üles