Võimuvahetus tühjendas Mulgi vallamaja abivallavanematest

Copy
Kui Mulgi vallavanemaks oli Imre Jugomäe (istub), olid tal abiks kaks abivallavanemat. Äsja abivallavanema toolilt vallavanemaks kerkinud Dmitri Orav (seisab) peab aga üksi hakkama saama.
Kui Mulgi vallavanemaks oli Imre Jugomäe (istub), olid tal abiks kaks abivallavanemat. Äsja abivallavanema toolilt vallavanemaks kerkinud Dmitri Orav (seisab) peab aga üksi hakkama saama. Foto: Marko Saarm

Kui kolm aastat tagasi oli Mulgi vallas lausa neli abivallavanemat ja selle nädala algul veel kaks, siis neljapäeval pärast uue vallavõimu kinnitamist jäid abivallavanema toolid sootuks tühjaks ning enne oktoobri lõppu neid täitma ei hakata.

Vallavanemaks valitud Dmitri Orav esitas volikogule kinnitamiseks seitsmeliikmelise vallavalitsuse koosseisu, aga peale tema pole selles ühtegi palgalist poliitikut. "Üks eesmärk on kokku hoida," põhjendas ta, viidates 2900 euro suurusele abivallavanema palgale.

Seni oli Mulgi vallas kaks abivallavanemat: üks neist Orav ise ja teine Ardo Agasild, kes esitas tervisele viidates lahkumisavalduse ja vabastati ametist vahetult enne vallavanema umbusaldamist. Vallavanem, kelleks nüüd kerkis Orav, saab palka 3800 eurot kuus.

Tagasi üles