Laupäeval tuleb taas ümber Võhma linna jooks

Copy
Enno Rohelpuu (pildil) on üks jooksu korraldajatest, ühtlasi on ta justkui selle ettevõtmise maskott.
Enno Rohelpuu (pildil) on üks jooksu korraldajatest, ühtlasi on ta justkui selle ettevõtmise maskott. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Sel laupäeval joostakse 22. korda ümber Võhma. Distantsi pikkus on viis kilomeetrit ja eelregistreerimisel on end üles andnud 255 jooksjat.

Üks jooksu korraldajatest Enno Rohelpuu ütles, et jooksupäeval lisandub tavaliselt veel osalejaid, seega võib neid olla 300 ringis.

Jooksu kutsus omal ajal ellu maadleja ja maadlustreenerina tuntust kogunud Peeter Püvi. Enno Rohelpuu on korraldamisega tegelnud viimasel 15 aastal, paljudel kordadel on ta olnud ka ise osavõtja. Nüüd organiseerib ta seda jooksu Mart Vingissare ja Viljo Prantsusega.

Rohelpuu rääkis, et loomulikult on palju osalejaid Võhmast, aga tullakse ka mujalt Eestist. "Vihm jooksu ei takistaks, see oleks osalejatele pidupäev. Kui jooksja läheb paremat aega saama, siis tema vaenlased on hoopis soe ja päike. Korraldajatel on tuulega muidugi keerulisem," lausus ta.

Start on kell 10.30 Võhma kooli juures. Jooksjad kulgevad mööda tänavaid vana lihakombinaadi kaudu raudtee juurde. Sealt tullakse üle raudtee tagasi ja tehakse vahepeal tiir terviserajal, viimaks jõutakse koolimaja juurde tagasi.

Seda, kes on tänavu võitjasoosik, ei osanud Rohelpuu täpselt öelda. Tema sõnutsi on Mart Vingissar tugev jooksja, aga kui peaks tulema veel tugevamaid jooksjaid, siis on seis teine. "Keio Kits on selle jooksu võitnud mitu korda, Ülari Kais on ka võitnud," lisas Rohelpuu.

Märksõnad

Tagasi üles