Mulgi uus vallavõim taandas ametist lahedaks selliks nimetatud vallavanema (2)

Umbusaldusavaldus oli esitatud nii abivallavanem Dmitri Orava (vasakul) kui vallavanem Imre Jugomäe vastu. Taandatud vallavanem sai tänutäheks lilled ja kolme kuu töötasu suuruse hüvitise.
Umbusaldusavaldus oli esitatud nii abivallavanem Dmitri Orava (vasakul) kui vallavanem Imre Jugomäe vastu. Taandatud vallavanem sai tänutäheks lilled ja kolme kuu töötasu suuruse hüvitise. Foto: Marko Saarm

Ehkki Mulgi vallavanema Imre Jugomäe vastu umbusaldusavalduse teksti ette kandnud vastne volikogu juht Mati Ilisson nimetas oma poliitoponenti korduvalt heaks ja korra ka lahedaks selliks, tuli Jugomäel siiski ametist taanduda ning tema asemele valiti senine abivallavanem Dmitri Orav, keda oli püütud veidi varem samuti umbusaldada.

Umbusaldustelaine põhjustas Mulgi vallas Isamaa ja Keskerakonna seitse aastat kestnud koostöö purunemine ning see algas volikogus sellest, et opositsiooni surutud saadikud püüdsid ametist tagandada abivallavanemat Dmitri Oravat.

Keskerakondlane Peeter Rahnel koos teiste umbusaldajatega võttis Orava tagandamisel teemaks 2021. aastal Karksi-Nuias olnud Lõuna tänava ringristmiku ehituse, mis aasta hiljem pälvis vallavolikogu revisjonikomisjoni kriitika ning kahtluse, et tegemist võis olla lausa väärteoga. Nimelt kahtlustas toonane opositsioon, et abivallavanema eestvõttel tükeldati üks töö väikesteks osadeks, et vältida riigihanke konkursi korraldamist.

Tagasi üles