Viljandimaa parim rattur lõpetab elu parimat hooaega (2)

Copy
Viljandimaa mees Josten Vaidem ületas Haanja 100 finišijoone esimesena juba viiendat korda. Kokku oli see talle seitsmes sõit. Korra on ratas teda alt vedanud ja korra on ta jäänud teiseks.
Viljandimaa mees Josten Vaidem ületas Haanja 100 finišijoone esimesena juba viiendat korda. Kokku oli see talle seitsmes sõit. Korra on ratas teda alt vedanud ja korra on ta jäänud teiseks. Foto: Külli Leola

Viljandimaa parim rattur Josten Vaidem lõpetab sel laupäeval rattahooaja, mis tema hinnangul oli läbi aegade üks paremaid. Auhinnakappi lisandus 13 sõiduvõitu ja üks maratonide karikasarja üldvõit.

Sel laupäeval teeb Vaidem kaasa hooaja viimase rattamaratoni, siis osaleb veel Tartus jooksumaratonil ja võtab seejärel paar nädalat puhkust. Uuel hooajal tahab ta kindlasti tagasi olla, sest tunneb, kuidas areng jätkub.

Viimase võidu sai Vaidem läinud laupäeval Haanja 100 maratonil. See 100 kilomeetrit pikk sõit on ka tema absoluutne lemmik, sest sobib tema sõitjatüübile kõige paremini. "Pikk ja vastupidavust nõudev," iseloomustas ta seda. "Lühikesed sutsakad mulle nii hästi ei sobi." Lühikeste sutsakate all peab Vaidem silmas umbes 50-kilomeetrisi sõite, nagu on enamik Eesti maratone.

Tagasi üles