12 protsendil töötajatest on korraga rohkem kui üks töökoht

Copy
Statistika näitab, et kõige rohkem on kahe töökohaga inimesi kiirabitehnikute seas.
Statistika näitab, et kõige rohkem on kahe töökohaga inimesi kiirabitehnikute seas. Foto: Elmo Riig

Statistikaameti andmetel on 12 protsendil töötajatest korraga rohkem kui üks töökoht ning väga tihti töötavad mitmel kohal meedikud.

Statistikaameti andmed näitavad, et kõige tõenäolisemalt töötavad mitmel kohal naised ja 40. eluaastates inimesed. Mitmel kohal töötavate inimeste osakaal on viimase viie aasta jooksul püsinud sama.

Rohkem kui üks töökoht on kõige sagedamini meditsiinivaldkonna töötajatel, nagu kiirabitehnikutel ja arstidel, aga ka psühholoogidel, logopeedidel ja füsioterapeutidel. Eriarstide ja kiirabitehnikute seas töötab mitmel kohal ligi 60 protsenti inimestest.

Statistikaameti andmeteaduri Kadri Rootalu sõnul oli töötamise registri andmetel augusti lõpuks vähemalt üks registreeritud töösuhe peaaegu 640 000 inimesel. Üks töökoht oli registreeritud 88 protsendil inimestest ja kaks töökohta ligikaudu 10 protsendil inimestest. Kolm või enam töösuhet oli 2,4 protsendil töötajatest.

Ehkki viimaste kuude jooksul on ajakirjanduses mitmel korral kirjutatud, et inimesed otsivad maksutõusude kartuses lisatööd, siis Rootalu sõnul andmed seda ei kinnita. "Ühe kuu jooksul mitmel kohal töötavate inimeste osakaal pole viimase viie aasta jooksul märkimisväärselt muutunud, püsides 12 protsendi ümber," selgitas ta.

Kui kahe töökohaga naisi oli augusti lõpus 10,5 protsenti ja kolme või enamaga 2,7 protsenti, siis kahe töökohaga mehi oli 8,6 protsenti ning kolme või rohkema töökohaga 2,1 protsenti.

Hiiumaal oli mitu töökohta 14,3 protsendil töötajatest. Samuti tõuseb esile Tartumaa, kus töötas mitmel kohal 13,6 protsenti.

Tagasi üles