EKRE saadikurühm Viljandi volikogus suri paariks tunniks ja ärkas siis ellu

Copy
Kolmapäeva hommikuks olid EKRE rühmast lahkumiseks avalduse kirjutanud Kaido Kivisild (istub), Kalle Kivistik (keskel) ja Rein Suurkask. Lõunaks oli Kivisild avalduse tagasi võtnud.
Kolmapäeva hommikuks olid EKRE rühmast lahkumiseks avalduse kirjutanud Kaido Kivisild (istub), Kalle Kivistik (keskel) ja Rein Suurkask. Lõunaks oli Kivisild avalduse tagasi võtnud. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavolikogus varem nelja mehega esindatud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) saadikurühm oli teisipäeva ennelõunal korraks juba surnud, sest sinna oli jäänud vaid üks liige. Paar tundi hiljem ärkas fraktsioon ühe poliitiku meelemuutuse järel taas ellu. Seejuures moodustavad nüüd rühma vaid need saadikud, kes pole kunagi EKRE-sse kuulunud.

Kaido Kivisild, kes pole kunagi ühtegi erakonda kuulunud, tunnistas ka ise, et eks see situatsioon pisut halenaljakas tundu, aga kolmapäevase kiire arupidamise järel oli ta jõudnud arusaamale, et volikogu saadikurühma pole mõtet õhku lasta, ehkki ühtegi EKRE liiget selles enam pole.

Kui teisipäeval kell 10.21 esitas ta volikogu esimehele avalduse, et astub EKRE fraktsioonist välja, siis samal päeval kell 14.07 saatis ta kirja, et võtab avalduse tagasi. Volikogu juhi Helmen Küti sõnul on see kõik võimalik ja poliitiku enda otsustada.

Tagasi üles