Viljandimaale jõuab järjestikku kaks Kaitseliidu õppust, millest ühele otsitakse tuhandet vabatahtlikku

Copy
Umbes tuhandet inimest hõlmav Sibul kogub pärast väljaõpet hoogu ning selle aktiivne faas õppelahingutega on 11.–13. oktoobrini. Viljandimaal harjutatakse lahingutegevust Viljandi, Mulgi ja Põhja-Sakala valla alal. Lilli külla rajatakse kontroll-läbilaskepunk.
Umbes tuhandet inimest hõlmav Sibul kogub pärast väljaõpet hoogu ning selle aktiivne faas õppelahingutega on 11.–13. oktoobrini. Viljandimaal harjutatakse lahingutegevust Viljandi, Mulgi ja Põhja-Sakala valla alal. Lilli külla rajatakse kontroll-läbilaskepunk. Foto: Julia Siimberg

Tuleva nädala reedel algab evakuatsiooniõppus Lõuna Sild, millele otsitakse tuhandet vabatahtlikku, keda Viljandimaale evakueerida. Kohe, kui Lõuna-Sild on lõppenud, hõivab osa maakonnast 7.–13. oktoobrini kestev Sibul, millel harjutatakse sõjaliste ülesannete täitmist võimalikult realistlikes oludes.

"Otseselt nad omavahel seotud ei ole, aga alati on meie õppusel Sibul olnud ka evakuatsiooni pool," lausus Kaitseliidu lõuna maakaitseringkonna teavituse ja tsiviil-sõjalise koostöö ohvitser Julia Siimberg. "Sel korral on juhtumisi koostöös päästeametiga väga ulatuslik õppus. Mänguliselt nad teineteist kuidagi ei sega."

Tagasi üles