Noored kogusid rekordannetuse

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppetoetust makstakse Viljandi kooliansamblite heategevuslikul üritusel BÄM kogutud annetustest.
Õppetoetust makstakse Viljandi kooliansamblite heategevuslikul üritusel BÄM kogutud annetustest. Foto: Roger Ote

Maagümnaasiumi õpilased kogusid möödunud reedel heategevusliku koolibändide võistlusega «BÄM» 644 eurot, mis läheb liikumispuudega Keiule.

«Raha üleandmise jätame ürituse punktiks,» sõnas Viljandi maagümnaasiumi õpilasesinduse projektijuht Karl Mitt. Ta andis lootust, et Keiule viiakse annetus aprilli lõpul või mai algul, kui kõik «BÄM-i» rahaasjad on korda saadud ja arved makstud.

Keiu on mõneteistkümneaastane tüdruk, kes on sünnist peale puuduliku liikumis- ja rääkimisvõimega.

Rekordannetus

Tänavusele «BÄM-ile» tuli muusikahuvilisi vähem, kui korraldajad Karl Mitt ja maagümnaasiumi õpilasesinduse president Toomas Koitmäe olid oodanud. Siiski polnud noormeeste sõnul millegi üle kurta, sest külalisi oli üle 300.

«Eks nende üritustega olegi nii, et vahepeal on rahvast rohkem ja siis jälle vähem,» tõdes Mitt. Seekord oli publikut tema hinnangul rohkem kui 2010. aastal ja vähem kui mullu.

Miti sõnutsi on «BÄM» oma kolme toimumisaastaga igati arenenud ja sündmusele tuli nii esinejaid kui külalisi tänavu esimest korda üle kogu Eesti.

Piletimüügist ja annetustest kogutud toetussumma ületas möödunud kahe aasta oma. Mullu saadi enneaegselt sündinud kopsukahjustusega Joonasele üle 500 euro ja tunamullu koguti Päikesekillu perekeskusele 160 eurot.

Suurem osa kogutud summast saadi piletite müügist. «Annetused tehti pigem varem pangakontole,» ütles Karl Mitt. Reedesele peole tuli publik ennemini muusikahuvist lähtudes.

Lisaks kaheksale koolibändile astusid lavale Taavi Peterson & Üdi ning Tenfold Rabbit. Viimati nimetatu tänas oma Facebooki lehel kõiki kuulajaid ja kinnitas, et Viljandi publik oli vapustav.

Võit jäi koju

Miti sõnutsi läks ettevõtmise muusikaline pool igati korda ja isegi võit jäi koju: esimeseks tuli maagümnaasiumi koolibänd KaksViiendik. Ta lisas, et kõik külalisbändid tegid väga hea töö.

«Mitu koolibändi oli just selleks esinemiseks oma pundi kokku pannud ja pärast üritust teatanud, et tahab edasi tegutseda,» lausus Mitt.

Korraldaja ütlemist mööda olid muusikategijad eriilmelised ja huvitavad ning mitu bändi avaldas soovi ka järgmisel aastal osaleda. Palju oli ka neid koole, kes ei osalenud, kuid on andnud teada tulekusoovist järgmisel aastal.

ESINEJAD
Kolmandat aastat korraldataval Viljandi maagümnaasiumi heategevuslikul võistlusel «BÄM» olid esindatud järgmised koolid.
• Viljandi maagümnaasium kolme bändiga
• Viljandi Paalalinna gümnaasium
• Tartu Miina Härma gümnaasium
• Tallinna 32. keskkool
• Värska gümnaasium
• Tartu Hugo Treffneri gümnaasium
Allikas: facebook.com/vmgband

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles