Kas Mulgi valla võimukriisi puhus lõkkele vana merekonteiner või poliitiline amet?

Copy
Selle foto tegi Peeter Rahnel, kui oli 16. septembril erakorraliselt volikogu istungilt tagasi koju jõudnud. Konteiner, mis oli tema hinnangul poliitkriisi põhjustanud, sõidutati Männiku tänav 2 maja juurest just minema.
Selle foto tegi Peeter Rahnel, kui oli 16. septembril erakorraliselt volikogu istungilt tagasi koju jõudnud. Konteiner, mis oli tema hinnangul poliitkriisi põhjustanud, sõidutati Männiku tänav 2 maja juurest just minema. Foto: Peeter Rahnel

Kui keskerakondlane Peeter Rahnel, keda Mulgi valla loodav võimuliit nimetab poliitkriisi kurja juureks, jõudis 16. septembril pärast erakorralist vallavolikogu istungit kodumaja juurde Karksi-Nuias Männiku tänav 2, tõsteti seal suurele veokile merekonteinerit, millel on üsna kummaline ja võimalik, et oluline roll võimupöördes.

Iseenda ja suurema koalitsiooni osalise opositsiooni tõrjumise hinnaga saavutas Rahnel septembris koos teiste majaelanikega selle, mida mõni neist oli juba üle 20 aasta oodanud. Teekond soovi täitumiseni sai aga sel kevadel tugeva poliitilise noodi ning viis lõpuks igas suunas umbusalduste avaldamiseni.

Kui Peeter Rahneli seletusel paisus tüli just sellest soojasõlmena kasutusel olnud konteinerist, siis vastaspool ehk Isamaa esindaja Dmitri Orava sõnul on see vaid Rahneli arusaam ning tegelikult peituvad võimuvahetuse põhjused mujal. Poliitiliste töökohtade jaotuses, mida Isamaa polnud nõus Rahnelile andma. Ometi on konteineril poliitikute tülis selge roll ja selle üle on vaieldud ka kevadel volikogus.

Tagasi üles