Maal elamise päeval oli 15 000 uudistajat, huvilisi jagus ka Viljandi valda

Copy
Maaeluhuvilistele avas uksed Vana-Võidu mõis.
Maaeluhuvilistele avas uksed Vana-Võidu mõis. Foto: Viljandi vald

Maal elamise päev tõi laupäeval Eesti maaelu avastama tuhandeid huvilisi. Viljandi valla Viiratsi alevikus ja Vana-Võidu külas ootasid tulijaid 12 asutust ja ettevõtet. Populaarsed olid Viiratsi angerjafarm, lasteaed Rüblik, Viljandi kutseõppekeskus ja Nuiamäe tallid, aga külalisi jagus ka mujale.

Maaelust huvitunuid tuli valda Viljandi linnast, aga ka Kohilast, Tallinnast, Saaremaalt, Lääne-Virumaalt, Valgamaalt, Järvamaalt, Tartust, Pärnust, Saku ja Mulgi vallast.

Viljandi kutseõppekeskuse õppeosakonna juht Marge Hein ütles, et päev läks väga hästi. "Meil oli oodatust palju rohkem külastajaid, inimesed said tutvuda koolimajaga, mängida õppemänge ja käia keevitusseadmete taga: ringkäigud majas lõpetasime ikka käed-külge-meetodil," pajatas Hein. Vana-Võidu mõisatrepil andis kontserdi pillimees Margus Põldsepp, Vana-Võidu külaseltsi naised tegi huvilistele giidituure, tutvustades mõisa ajalugu. Viiratsi angerjafarmi pere keetis angerjasuppi ja sealgi käis ootamatult palju külalisi. Võistlus Viiratsi Õngemees tõi kohale kohalikud kalastushuvilised.

Märksõnad

Tagasi üles