TEATER Tehistaiplik muinasjutt neljas keeles

Copy
Õhus on rahvusvahelist särinat. Eesti investor Linda (Terje Pennie) ja tema läti kolleg Raimonds (Krišjānis Salmiņš) hakkavad oma elus selgusele jõudma.  
Õhus on rahvusvahelist särinat. Eesti investor Linda (Terje Pennie) ja tema läti kolleg Raimonds (Krišjānis Salmiņš) hakkavad oma elus selgusele jõudma.  Foto: Elena Aulis

Ugala teatri 105. hooaja avalavastusena jõudis publiku ette "Cosmopolitan", mis on sündinud koostöös Valmiera draamateatriga. Kahe riigi ühine lavastus võib tunduda põnev ja kultuuriliselt rikastav ettevõtmine, kuid sellega kaasneb ka potentsiaalseid riske ja proovikive. "Cosmopolitani" valmistati ette kuus aastat ja seegi ajajoon kätkeb endas nii võimalusi kui ohte. Laval ei kuule pealegi mitte kahte, vaid nelja keelt!

Kui Raivo E. Tammel heliseb hilisel õhtutunnil telefon ja temalt küsitakse "Mis teed ka?", siis päädib asi sageli ootamatu rollipakkumisega. Minult on viimasel ajal Ugala uuslavastuste vaatamise järel pisut murelikult küsitud, kas oli lihtsalt depressiivne või väga depressiivne. Praegu saan sellele vastata kindla ei-ga. Ei üht ega teist! Ilusa lõpuga muinasjuttu ja infotehnoloogilist küberruumi kombineeriv "Cosmpolitan" tusameelsuse ja pingul närvide rägastikku ei koperda, see on hoogne, lustakas ja samas põnev lavatükk. 

Mängivad viis Ugala ja viis Valmiera teatri näitlejat, nende hulgas mees, kes on sündinud Riias, kuid kelle esivanemad on pärit Viljandimaalt. Näidendi autor ja lavastaja on mõlemad eestlased. 

Tagasi üles