KERLI KIVISILD Direktor, kes vastuvoolu ujumisel mõtet ei näe ning julgeb ka unistada

Copy
Kuigi kool algas mitu nädalat tagasi, pole Kerli Kivisild direktori kabinetti sisse kolinud ning askeldab veel seal, kus õppejuhina töötades. 
Kuigi kool algas mitu nädalat tagasi, pole Kerli Kivisild direktori kabinetti sisse kolinud ning askeldab veel seal, kus õppejuhina töötades. Foto: Elmo Riig

Sellest õppeaastast Saarepeedi kooli ja lasteaia direktoriks saanud Kerli Kivisild, kes oli enne seda olnud kooli õppejuhina direktori kohusetäitja, ootab Sakala ajakirjanikke neljapäeva õhtul peaaegu inimtühjas koolimajas. Enne poolt kuut polnud tal kohtumiseks lihtsalt aega.

Pealegi leiab ta, et tööd on vaja teha siis, kui see ootab tegemist, ning meediaga suhtlemine on üks osa direktori tööst. "Elukaaslane mõnikord ikka ütleb, et "Pane see telefon käest ära!"," nendib ta komme, küpsiseid ja õunu täis õpetajate toas mõtlikult kaugusesse vaadates – oma kabinetti pole direktor veel kolinudki.

Kivisild märgib, et nõndanimetatud millenniumilapsed, kes juba osaliselt arvuti ees üles kasvasid, on harjunud sellega, et maailm jookseb nutifoniga ka öösel koju kätte. 32-aastane direktor, kelle hoole all on terve asutuse kollektiiv, lapsed ja lapsevanemad, tunneb seda eriti tugevasti. "Mitukümmend aastat vanemad inimesed lülitavad ennast nädalavahetuseks märksa kergemini välja," teab ta oma kogemustest.

Kerli Kivisild õppis ülikoolis kasvatusteadust ning läheneb sellistele küsimustele praktilisest vaatevinklist. Kas on mõtet võidelda paratamatuse vastu? Kas on mõtet sundida õpetajaid õpetama kombeid, millel on päris eluga vähe kokkupuudet? "Kui seisame silmitsi asjaoluga, et ChatGPT on olemas ja seda kasutatakse, ei tuleks mitte selle kasutamist keelata, vaid õpetada seda kasutama ja rakendada seda koolitöös," toob Kivisild näite. Tema soovib direktorina lasteaia ja kooli tööd juhtides ajaga kaasas käia.

Tagasi üles