Halva üllatuse järel mullu seisma jäänud trepiremont lasteaias toppab endiselt

Copy
Kui aasta tagasi olid töömehed avastanud, et arvatud maakivikonstruktsiooni asemel on trepp lihtsalt üks suur betoonkamakas, tuli töö seisma panna. Edasi liikumiseks pole vald raha leidnud.
Kui aasta tagasi olid töömehed avastanud, et arvatud maakivikonstruktsiooni asemel on trepp lihtsalt üks suur betoonkamakas, tuli töö seisma panna. Edasi liikumiseks pole vald raha leidnud. Foto: Elmo Riig

Pärsti mõisahoone trepi ehitus, mis aasta tagasi pooleli jäi, pole tänini edasi liikunud ning see on muutnud keeruliseks hoones tegutseva lasteaia elu.

"Peame hakkama saama," nentis Viljandi valla Päikesekiire lasteaia juht Astra Jamnes ning selgitas, et kui otse mänguväljakult tuppa viiv mõisa paraadtrepp on kasutuskõlbmatu, tuleb majja pääsemiseks kasutada otsatreppi, liitrühmas on aga väga erinevas vanuses lapsi ja kõige pisematel on häda korral WC-sse liiga pikk tee.

Lootus, et mõisahoone uhke peatrepp kenasti korda saab, tekkis mullu septembris, kui ehitajad olid töö ette võtnud. Kui tööst oli tehtud viis protsenti, pakkisid nood aga asjad kokku ja lahkusid. Konstruktsiooni avamisel oli nimelt selgunud, et töö pole sugugi selline, milles vald ja ettevõte olid kokku leppinud. See oleks läinud arvatust vähemalt kaks korda kallimaks. Nii läksidki tellija ja ehitaja vastastikusel kokkuleppel ja sõbralikult lahku.

Tagasi üles