Hokitreener Ragnar Soo: Viljandi naistehokil on kriips peal

Copy
Seni Viljandi hokinaiskonda juhendanud Ragnar Soo sõnul on naistehokil Viljandis praegu kriips peal ning selle taaselustamine on pikk protsess.
Seni Viljandi hokinaiskonda juhendanud Ragnar Soo sõnul on naistehokil Viljandis praegu kriips peal ning selle taaselustamine on pikk protsess. Foto: Elmo Riig

Eesti naiste hokiliiga alustab tänavu viie võistkonnaga, sest Viljandi hokiklubi esindus seal enam ei osale. "Naistehokil on Viljandis kriips peal ja meie parimad naised lendavad teistel jahimaadel ringi," nentis nüüdseks endise naiskonna peatreener Ragnar Soo.

Soo sõnutsi sellest hooajast Viljandis enam eraldi naistele mõeldud hokitreeninguid pole. "Need naised, kes tahavad, saavad vabahokis käia mängimas."

Naistehoki väljasuremise taga on Soo selgitust mööda mitu põhjust. Esiteks: miks ei ole meil enam Eesti meistrivõistlustel naiskonda välja panna? "Pealekasv on väike. Mingi hetk oli küll tüdrukuid – viis-kuus-seitse neid käis –, nüüd on üks järele jäänud. Noored lähevad Viljandist minema ülikooli teistesse linnadesse. Need, kes minema lähevad, on meie kõige tugevamad mängijad ja me ei suuda niimoodi võistelda teiste tiimidega lihtsalt."

Märksõnad

Tagasi üles