Haridustöötaid õpetati, kuidas lastele abi pakkuda ja mida teha kooli toodud keelatud esemetega

Copy
Kaugelt vaadates võib e-sigaret näha välja kui viltpliiats, aga kooli seesugused asjad ei sobi. Koolitusel õpetati haridustöötajaid selliseid asju märkama ja anti ka käitumisjuhiseid, kui võib kahtlustada säärase eseme olemaolu õpilasel.  
Kaugelt vaadates võib e-sigaret näha välja kui viltpliiats, aga kooli seesugused asjad ei sobi. Koolitusel õpetati haridustöötajaid selliseid asju märkama ja anti ka käitumisjuhiseid, kui võib kahtlustada säärase eseme olemaolu õpilasel.  Foto: Marko Saarm

Möödunud nädalal korraldas Viljandimaa tervisenõukogu maakonna koolide haridustöötajatele ja juhtkonnale kriisiõppuse "Viljandimaa ÄKK", millel keskenduti erilise hoolega vaimsele tervisele ning töötubades õpiti näiteks seda, kuidas tuvastada koolides keelatud esemeid.

Viljandimaa rahvatervise nõunik Evelin Tähtväli rääkis, et ühes töötoas õpetas sotsiaalpedagoog Kristi Tikkerbär haridustöötajaid, kuidas tuvastada keelatud esemeid ja mis on seejuures nende õigused. "Näiteks, kui tekib kahtlus, et õpilasel on kaasas keelatud ese, kas või veip või mokatubakas, siis mis võimalused tal on selle kasutamist takistada," kirjeldas ta. Ühelt poolt on õpetajatel muidugi kohustus lapsi kaitsta, aga töötoas kõneldi sellestki, kas õpetaja võib vastu lapse tahtmist kahtluse korral kotti läbi otsida.

Tagasi üles