Laupäeval peetakse Olustveres hoidiste messi ja künnimeistrivõistlusi

Copy
Hoidiste messist on kujunenud piirkonna sügishooaja oodatud ettevõtmine. Tänavu toob see kohale ligi sada kaupmeest ning toidusõpru ja hoidisemeistreid kogu Eestist.
Hoidiste messist on kujunenud piirkonna sügishooaja oodatud ettevõtmine. Tänavu toob see kohale ligi sada kaupmeest ning toidusõpru ja hoidisemeistreid kogu Eestist. Foto: Marko Saarm

Laupäeval tuleb Olustveres 20. korda hoidiste mess ja toidulaat, millelt leiab maitseelamusi ja meelelahutust kogu perele. Üheksandat aastat peetakse samal ajal rahvusvahelisi koolinoorte künnimeistrivõistlusi, millel on osalejaid 11 riigist.

Toidupakkujaid tuleb laupäeval Olustverre kõikjalt Eestist.
Toidupakkujaid tuleb laupäeval Olustverre kõikjalt Eestist. Foto: Marko Saarm

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktori Arnold Pastaku sõnul on hoidiste messist kujunenud piirkonna sügishooaja oodatud sündmus, mis toob tänavu ligi saja kaupmehe kõrval kokku toidusõpru ja hoidisemeistreid kogu Eestist.

"Hoidistamine on eestlastele midagi enamat kui lihtsalt traditsioon – see on loominguline protsess, kus vanad lemmikud kohtuvad uute maitsetega. Sel aastal on messil taas palju uut ja põnevat, muidugi ka armastatud VIP-hoidise konkurss, millel tuntud žürii valib välja aasta parima maitseelamuse," ütles Pastak pressiteate vahendusel.

Üheksandatel koolinoorte künnimeistrivõistlustel asub võistlustulle 36 osalejat 11 riigist. Eesti kõrval on esindatud Austria, Hispaania, Saksamaa, Hollandi, Luksemburgi, Läti, Poola, Slovakkia, Prantsusmaa ja Ukraina noored kündjad. Paralleelselt võistleb T-25 ehk väiketraktorite klassis 26 harrastuspõllumeest. Koolinoorte võistlust peetakse kündmise maailmameistrivõistluste reeglite järgi. Peakohtunik on Taavi Võsa.

Hoidiste messi VIP-žürii liikmed on Eesti restoranikultuuri grand old man Dimitri Demjanov, staarkokk Angelica Udeküll, näitlejad Carmen Mikiver, Viire Valdma, Andrus Vaarik ja Jüri Tiidus, näitleja-lavastaja Kaili Viidas, dramaturgid Anne-Ly Sova ja Ott Kilusk ning Olustvere ametikooli direktor Arnold Pastak. Parim soolane, magus ja üllatushoidis saavad rahva lemmiku tiitli.

Toidulaat ja hoidiste mess on laupäeval, 21. septembril avatud kella 11–16, künnimeistrivõistlused algavad Olustvere lipuväljakul kell 8 ning kestavad kella 16.30-ni.

Samal nädalavahetusel korraldavad Olustvere teenindus- ja maamajanduskool ning Järvamaa kutsehariduskeskus seitsmenda rahvusvahelise koolinoorte kutsevõistluse Agro Challenge. Sellel on 18 võistkondlikku ala, muu hulgas vigursõit traktoriga, linnumunade äratundmine, külviku seadistamine, kartulite noppimine kiiruse peale ja elektrikarjuse ehitamine loomadele.

Koolinoorte künnimeistrivõistlustel on osalejaid tänavu 11 riigist.
Koolinoorte künnimeistrivõistlustel on osalejaid tänavu 11 riigist. Foto: Marko Saarm

Märksõnad

Tagasi üles