Silokultuur passis tänu soojale sügisele ka inimeste toidulauale

Copy
Kuldkollaseks küpsenud maistõlvikud meelitasid veel paari nädala eest põllule üksjagu kokandussõpru. Nüüdseks on tõlvikud enamasti toidulaua tarbeks üleküpsenud ja ootavad koristusaega, et siloks saada.
Kuldkollaseks küpsenud maistõlvikud meelitasid veel paari nädala eest põllule üksjagu kokandussõpru. Nüüdseks on tõlvikud enamasti toidulaua tarbeks üleküpsenud ja ootavad koristusaega, et siloks saada. Foto: Elmo Riig

Kuigi kollaseks küpsenud maisitõlvikute järel käis põlluveerel sel sügisel üksjagu kokandushuvilisi, kasvatatakse Eestis seda põllukultuuri siloks. Siiski, kui soojust samamoodi jätkub, võib põllumees edaspidi seada plaane söögimaisi kasvatamise suunas. Praeguseks on tänavused kodumaised maisitõlvikud inimese toidulaua jaoks juba üleküpsenud.

"Minu maa küll, aga mais ei ole minu oma," ütles Viljandi ja Karksi-Nuia vahelise tee äärse Madi talu perenaine Maia Sein ja selgitas, et saaki kasvatab seal Saimre. Veel oskas perenaine rääkida, et põllumaa on kivine ja seal passib maisi kasvatada eeskätt seetõttu, et seda koristatakse kõrgelt ning siis ei jää kivid ette. 

Tagasi üles