Opositsioonijuht püüab taas Viljandis lasteaiatasu ja alampalka lahutada

Copy
Lasteaia kohatasu kerkib Viljandis iga kord, kui Eestis alampalka tõstetakse. Opositsiooni esindaja meelest tuleks selline seos kaotada, võimuliit pole mõttega nõus.
Lasteaia kohatasu kerkib Viljandis iga kord, kui Eestis alampalka tõstetakse. Opositsiooni esindaja meelest tuleks selline seos kaotada, võimuliit pole mõttega nõus. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavolikogu opositsiooni häälekaim liige Helir-Valdor Seeder esitas aastase pausi järel volikogule taas eelnõu, et siduda linna lasteaedade kohatasu lahti Eesti alampalgast ning vähendada kuutasu 8–15 euro võrra. Võimuliit ettepanekut ei toeta.

Viljandi linnapea Johan-Kristjan Konovalovi sõnul ei ole koalitsioon sellise mõttega päri. "Eelnõuga ei ole kaasas mõjuhinnangut, mida see tähendaks linnaeelarvele tervikuna," selgitas Konovalov. "Seda (eelnõu – toimetus) pole võimalik toetada."

Seeder rõhutas, et see on Isamaa erakonna esitatud eelnõu ja esialgu pole tal ka teadmist, kas ka ülejäänud opositsioon seda toetab. Kui vähemuse toetus mõttele taha tuleb, loodab Seeder leida toetajaid ka võimuliidust.

Tagasi üles