Eesti esimene maksupettur raputas kahe avaldusega maha rohkem kui 300 000 eurot võlgu. Pettur: "Riigi kord jäi lahjaks." (4)

Copy
Enda kirjelduse kohaselt pani Peeter Kaares valge särgi selga, lipsu ette ning läks ja kirjutas avalduse, et ei taha enam riigile võlgu olla. Riigiametid vastasid seepeale, et ärgu siis olgu.
Enda kirjelduse kohaselt pani Peeter Kaares valge särgi selga, lipsu ette ning läks ja kirjutas avalduse, et ei taha enam riigile võlgu olla. Riigiametid vastasid seepeale, et ärgu siis olgu. Foto: Elmo Riig

Riigile sadu tuhandeid eurosid võlgnenud Eesti esimene süüdimõistetud maksupettur Peeter Kaares pani oma jutu järgi paar nädalat tagasi valge särgi selga, lipsu ette, käis kahes kohtutäituri büroos ja oli nädala lõpuks maha raputanud ligi 330 000 euro eest võlgu. Selle summa oli kohus talt tervisekassa ja maksuameti kasuks välja nõudnud, kuid mõlemad riigiametid jäid rahast ilma.

Kaarese arvamuse kohaselt jäi riik oma seadustega temalt raha kättesaamisega jänni ning tegi talle umbes 330 000 euro suuruse kingituse. Seejuures pole sadadest tuhandetest eurodest ilma jäänud tervisekassa ning maksu- ja tolliamet nõus avaldama, kui suurtest summadest jutt käib.

Seadus, mille Kaares ära kasutas, hakkas kehtima 2021. aasta 5. aprillil ja on seotud kohtuotsuste aegumisega. Kui varem pidi kohtutäitur nõudma kohtus mõistetud summasid välja 30 aastat, siis mõni aasta tagasi lühendati seda perioodi kümnele aastale. Kaarese kohtuotsused pärinevad aga aastast 2000 ja 2012.

Tagasi üles