Pelleti hind on aastaga mehiselt kukkunud

Copy
Viimase aasta jooksul on puidugraanulite hind teinud läbi suure kukkumise. Mõni müüja küsib aastatagusega võrreldes praegu alusetäiest 80 eurot vähem.
Viimase aasta jooksul on puidugraanulite hind teinud läbi suure kukkumise. Mõni müüja küsib aastatagusega võrreldes praegu alusetäiest 80 eurot vähem. Foto: Marko Saarm

Sakala kuulutuste järgi on näha, et puidubriketi ja -graanuli pakkujaid on praegu piisavalt ning eelmise aasta oktoobriga võrreldes on hind mitukümmend eurot odavam.

Veebilehe kaudu Viljandi- ja Pärnumaal pelleteid müüv Andres Ruusmaa ütles, et aluse ehk 960 kilogrammi eest küsib ta 250 eurot, selle raha eest toob ta kauba ka koju. Kauba vedamiseks on osaühingu AR Küte eestvedajal ostetud veok ja tõstuk, millega laadung kuuri alla tõsta. Ta lisas, et veel odavamalt saab kauba Pärnus Saugas ja Võrus tegutsevast osaühingust Warmeston: kui ise järele minna, on aluse hind 220 eurot.

Aasta tagasi ütles Ruusmaa Sakalale, et puidugraanuli aluse hind on tema käest ostes 330–340 eurot, seega on aastane kukkumine olnud mehine.

Märksõnad

Tagasi üles