Kokanappuse hirm närib Mustla kandi lasteaiakööke

Copy
Imbi Lilloja arvab, et reformiplaani üks käivitaja võis olla tema 21 aasta vanuse nõudepesumasina rikkiminek.
Imbi Lilloja arvab, et reformiplaani üks käivitaja võis olla tema 21 aasta vanuse nõudepesumasina rikkiminek. Foto: Marko Saarm

Viljandi vallajuhtide plaani järgi võiks neljas majas tegutseva Tarvastu lasteaia kolmest köögist kaks sulgeda ning hakata kolme maja lastele süüa tegema hoopis Tarvastu gümnaasiumi köögis. Lasteaia töötajatele ja hoolekokku kuuluvatele lastevanematele ei meeldi see mõte mitte üks põrm.

"Jätkusuutlikkus," sõnastas abivallavanem Alvar Pähkel põhjuse, miks sellist muudatust kavandatakse. Tema seletust mööda ei otsi vallavalitsus võimalust laste toidu pealt kokku hoida, vaid mõtleb sellele, kuidas oleks lastele igapäevane toitlustus tagatud ka aastate pärast. Ta rõhutas, et kokkasid on väga raske leida ning tõsta tuleks olemasolevate kokkade palka ja investeerida köögi sisseseadesse, et see oleks parimal võimalikul tasemel.

Vallajuhid näevad vaimusilmas samasugust süsteemi, nagu on Viljandi linnas: kõigi lasteaedade toit valmib ühes köögis ja sealt veetakse see termostega laiali. Kõik kokad oleksid nende plaani kohaselt Tarvastu gümnaasiumi köögis ja valmistaksid toitu nii kooli- kui lasteaialastele ehk 450-500 inimesele.

Tagasi üles