Metsarahvapäev viib saeveskisse ja südamekujulise järve äärde

Copy
Kolm laste heaolu valdkonnas tegutsevat naist otsustasid eelmise aasta suvel õlad kokku panna, sest näevad töös tihti, et eestlaste vaimne tervis vajab toetamist. Kadi Saar, Kristi Asser ja Sandra Sutting on ise looduses liikumisest palju tuge saanud.
Kolm laste heaolu valdkonnas tegutsevat naist otsustasid eelmise aasta suvel õlad kokku panna, sest näevad töös tihti, et eestlaste vaimne tervis vajab toetamist. Kadi Saar, Kristi Asser ja Sandra Sutting on ise looduses liikumisest palju tuge saanud. Foto: Anniki Allvee

Septembri kolmandal laupäeval, tänavu seega 21. septembril tuleb taas Metsarahvapäev – ürituste sari, mille eesmärk on tutvustada Eesti elanikele metsaelu ning metsaga seotud tegevusi ja ettevõtteid. Eri paigus on kokku ligi 30 tasuta üritust, neist kaks Viljandimaal.  

Esimest korda avab laupäeval huvilistele uksed Viiratsi saeveski. Nordwoodi saetööstuse alla kuuluvas ettevõttes valmistatakse kohalikust põhjamaisest männi- ja kuusepalgist ehitus- ja saematerjali, mida kasutatakse Eestis, aga eksporditakse ka kaugemale. Saeveski toorainet kasutatakse mööbli-, pakendi- ja puidutööstustes.

Huvilistel on võimalik osaleda ringkäigul ning saada aimu, milline näeb välja tänapäevane saeveski. Seal on olemas näiteks skannerid, mille abil selgitatakse välja, kuidas oleks iga palki optimaalne kasutada. Korraldajate kinnitusel ootab ees ka väike töötuba, kus on võimalik meisterdada linnumaju. Uudistada saab tõstukeid ja muid masinaid, mida saeveski igapäevases töös kasutatakse.

Tagasi üles