Ei kulunud sajanditki ja tee sai korda

Copy
Loodimõisa–Oru munakivitee taastamist oli vallamajas kavandatud juba peaaegu kümme aastat. Ajaloost selgub aga, et viimati sillutati ja parandati seda tõenäoliselt 1931. aastal.
Loodimõisa–Oru munakivitee taastamist oli vallamajas kavandatud juba peaaegu kümme aastat. Ajaloost selgub aga, et viimati sillutati ja parandati seda tõenäoliselt 1931. aastal. Foto: Elmo Riig

Viimati sadakond aastat tagasi sillutatud Loodi muinsuskaitsealune munakivitee sai uue katte. Et muinsuskaitseametilt saadud abiraha õigesti kasutada, pidi Viljandi vallavalitsus ehitaja leidmiseks tegema kaks riigihanget ning mõlemad hanked võitis osaühing Tavt. 

Munakiviteed rekonstrueeriti 205 meetrit ja seda tehti kahes lõigus. Viljandi valla teedespetsialist Tanel Raud ütles, et kuna mõlemad hanked võitis sama ehitaja, siis oli koostöö mugavam. Projekti kogumaksumus oli pisut üle 128 100 euro.

Loodimõisa–Oru munakivitee taastamist on kavandatud juba peaaegu kümme aastat ning kolme aasta eest oldi väga lähedal töö tellimisele, kuid siis jäi see Viljandi vallas tekkinud poliitiliste pingete tõttu ära.

Polnud kerge

Tagasi üles