Rahva vastuseis jätab noortekeskuse ja raamatukogu Paala rahvamajja alles

Copy
Põhja-Sakala vallavalitsus soovis Paala rahvamajast raamatukogu ja noortekeskuse välja kolida ning viia need Olustverre. Kohalikud elanikud, nende seas Ellen Pallo, olid selle plaani vastu.
Põhja-Sakala vallavalitsus soovis Paala rahvamajast raamatukogu ja noortekeskuse välja kolida ning viia need Olustverre. Kohalikud elanikud, nende seas Ellen Pallo, olid selle plaani vastu. Foto: Jan Randar Raidma

Kohalike elanike suure vastuseisu tõttu otsustas Põhja-Sakala vallavalitsus loobuda arengukava uuendamise käigus sündinud plaanist kolida noortekeskus ja raamatukogu Paala rahvamajast, endisest Reegoldi koolimajast, välja – kahe kilomeetri kaugusele Olustverre.

Kohalikud elanikud eesotsas Reegoldi külaseltsi juhatuse liikmest vallavoliniku Margus Ojaste ja 83-aastase Ellen Palloga kogusid vallavalitsuse plaani vastu hulga allkirju. "Ma ei uskunud, et neid nii palju tuleb," tunnistas Pallo. "Mina sain Reegoldi külast 40 vastuallkirja, Olustverest koguti neid veel 80 ringis."

Vallavanem Karel Tölp nentis, et nii suur vastuseis tuli vallavalitsusele ootamatult, ning tuletas meelde, et noortekeskuse kolimise teema tõstatati vallavalitsuse kevadel korraldatud paikkonnakoosolekul Olustveres, tuueks argumendiks, et seal on tunduvalt rohkem elanikke ja noori kui Reegoldis. "Vallavalitsus esitaski volikogule menetlemiseks plaani arengukava uuendamise käigus raamatukogu ja noortekeskus Paala rahvamajast välja kolida ning viia need kahe kilomeetri kaugusele Olustverre."

Märksõnad

Tagasi üles