Viljandis tasulise parkimise ala taastamise põhjus on linna koliv haigla (2)

Copy
Reedel kell 10 turu parklas. Fotolt on näha, et parkimisplatsil koha leidmisega muret ei ole. Nii pole see aga sugugi iga päev ning parkimise tasuliseks muutmise peamine argument on haigla kolimisega tekkiva parkimiskaose ennetamine.
Reedel kell 10 turu parklas. Fotolt on näha, et parkimisplatsil koha leidmisega muret ei ole. Nii pole see aga sugugi iga päev ning parkimise tasuliseks muutmise peamine argument on haigla kolimisega tekkiva parkimiskaose ennetamine. Foto: Marko Saarm

Viljandi kesklinna uuesti tasulise parkimise sisseseadmine on tingitud haigla kolimisest kesklinna ning vanalinna ettevõtjate murest, et linnas ei jätku parkimiskohti. Tasulise parkimise ala piirid võivad aga aja jooksul muutuda.

Linnapea Johan-Kristjan Konovalov nentis, et parkimiskohtadega on linnas mure olnud alates 2013. aastast, kui linnajuhid siin tasulisele parkimisele lõpu tegid. Konovalov töötas eelmisel kümnendil aastaid linnavalitsuse avalike suhete ametis ja meenutas, et parkimisega seotud mured olid kogu aeg päevakorral. Nagu need on päevakorral olnud ka selle viie kuu jooksul, mil ta on olnud linnapea.

Johan-Kristjan Konovalov, mis probleemi linnavalitsus tasulise parkimise ala loomisega lahendada püüab?

Tagasi üles