Viljandi noormees jõudis jõusaalis rassimisega maailmameistrivõistlustele ja sihib järjepanu Eesti rekordeid

Copy
Viljandi noormees Markus Järvsoo purustas Maltal noorte ja juunioride klassikalise jõutõstmise maailmameistrivõistlustel mitu oma kaaluklassi Eesti rekordit.
Viljandi noormees Markus Järvsoo purustas Maltal noorte ja juunioride klassikalise jõutõstmise maailmameistrivõistlustel mitu oma kaaluklassi Eesti rekordit. Foto: Erakogu

17-aastane Viljandi noormees Markus Järvsoo on võtnud sihiks purustada Eesti oma vanuse- ja kaaluklassi jõutõstmise rekordid. Algus on tehtud: eelmisel nädalavahetusel püstitas ta Maltal noorte ja juunioride klassikalise jõutõstmise maailmameistrivõistlustel rekordi kükis, tõmbes ja ka kogusummas.

Järvsoo osales maailmameistrivõistlustel kaaluklassis kuni 93 kilogrammi ja nagu ta ütles, täitis ta oma eesmärgid. Uueks Eesti oma vanuse- ja kaaluklassi rekordiks kükis tegi ta 232,5 ning tõmbes 272,5 kilogrammi. 

Surumises sai Järvsoo kirja 140 kilogrammi ja selle kohta lausus ta, et seal on rekord, mida püüda, 145 kilogrammi. "Veel ei ole nii palju jõudu sees, et ka see oleks ära tulnud."

Tagasi üles