Viljandi HC alustab eurosarja

Copy
Viljandi HC esimene eurosarja vastane tuleb Rumeeniast.
Viljandi HC esimene eurosarja vastane tuleb Rumeeniast. Foto: Elmo Riig

Mullune Eesti käsipalli meistrivõistluste pronks ja karikaturniiri hõbe Viljandi HC peab sel laupäeval kodusaalis tänavuse hooaja esimese euromängu. Tugevuselt kolmandas eurosarjas läheb ta vastamisi Rumeenia CSM Bucureștiga.

Viljandi meeskonna hooaja algust on varjutanud vigastused. Kaht esimest kohtumist tuli alustada ilma oma liidrite, eelmise hooaja resultatiivseimate mängijate Hendrik Koksi ja Aleksander Pertelsonita, sest Koksi vaevab õla- ja Pertelsoni jalahäda. "Sass (Aleksander Pertelson – toimetus) käis opil ning enne oktoobrit kindlasti platsile ei naase. Hendriku vigastuse tõsidus selgub enne laupäevast kohtumist," nentis peatreener Marko Koks.

CSM București meeskond ei ole Euroopas jõudnud küll päris selliste kõrgusteni kui sama klubi naiskond, kes mängib seal absoluutses tipus ja võitis 2016. aastal Meistrite liiga. Meeskonna hiilgeajad jäävad eelmise kümnendi lõppu: 2019. aastal võisid selle liikmed Euroopa liiga trofee pea kohale tõsta. Kohalikus liigas lõpetasid rumeenlased eelmisel hooajal viiendal kohal ning uut hooaega on nad seal alustanud ühe võidu ja kaotusega.

Tagasi üles