ELERIN TETSMANN Relv ei ole mänguasi. Ei laste ega täiskasvanute jaoks

Copy
Viljandi veebipolitseinik Elerin Tetsmann
 
Viljandi veebipolitseinik Elerin Tetsmann  Foto: Marko Saarm

Möödunud nädalavahetusel sai Viljandi politsei mitu teadet murelikelt inimestelt, kes olid kuulnud püssipauke ning palusid olukorda kontrollida. Õnneks ei olnud ükski väljakutse seotud tulirelvaga, hooletult oli kasutatud stardipüstolit või õhkrelva.

Juhtumeid, et keegi on vehkinud relvataolise esemega või valimatult paugutanud, laekub politseile järjest rohkem. Käesoleval aastal on Eestis registreeritud 1500 relvaga seotud juhtumit, millest 20 protsenti on olnud relvade leidmine. Leidudega mitte seotud juhtumeid on registreeritud ligikaudu 1200 ning neist pisut rohkem kui pooltel juhtudel oli kedagi noaga ähvardatud. Tulirelvadega seotud juhtumid moodustavad 30 protsenti ning ülejäänute puhul ei ole relva olemasolu sündmuskohale saabunud politseipatrullilt kinnitust leidnud.

Viljandimaal on tänavu registreeritud 50 relvaga seotud väljakutset ning leiud moodustavad neist kolmandiku. Mis puudutab juhtumeid, mis pole leidudega seotud, siis sarnaselt üleriigilise statistikaga on ka Viljandimaal politseil kõige rohkem kokkupuudet olnud külmrelvadega (60 protsenti). Järgnevad tulirelvad (26 protsenti) ja muud juhtumid.

Tagasi üles