Põhja-Sakala kaasavast eelarvest läheb jagamisele 20 000 eurot

Copy
2021. aastal osutus Põhja-Sakala valla kaasava eelarve hääletusel rahva lemmikuks kalastusklubi Suure-Jaani Säga idee "Kondase sild Suure-Jaani järvele" eeldatava maksumusega 40 000 eurot. Klubi oli valmis raha ka juurde panema ja annetusi koguma. Idee viidigi ellu ja silla maksumuseks kujunes ligi 47 000 eurot.
2021. aastal osutus Põhja-Sakala valla kaasava eelarve hääletusel rahva lemmikuks kalastusklubi Suure-Jaani Säga idee "Kondase sild Suure-Jaani järvele" eeldatava maksumusega 40 000 eurot. Klubi oli valmis raha ka juurde panema ja annetusi koguma. Idee viidigi ellu ja silla maksumuseks kujunes ligi 47 000 eurot. Foto: Elmo Riig

Põhja-Sakala valla kaasav eelarve suurus oli varem 40 000 eurot ning valmisid sild üle Suure-Jaani järve, muusikapaviljon sama järve äärde ja Võhmasse Raudtee tänava äärde valgustus. 2023. aasta kaasav eelarve kidus rahanappuse tõttu 10 000 euro suuruseks ning mullu raha ei jagatudki. Nüüd otsustas vallavolikogu kaasava eelarve taas ellu kutsuda ning anda 2025. aasta eelarves kasutamiseks 20 000 eurot.

Nagu ütles vallavanem Karel Tölp, oli tarvis kaasava eelarve ideevõistluse korda muuta, sest varasematel aastatel on ideede teostamine tekitanud hulga muresid. "Nüüdse muudatuse peamine sisu on see, et vallavalitsus oleks ise elluviija. Teiseks on taotlemise aeg selline, et oleks võimalik idee sama kalendriaasta sees ellu viia – eelmise korra järgi see võimalik ei olnud," kõneles ta ning nentis, et 2023. aastal jäi ellu viimata sõelale jäänud idee, laulev pink ooperilaulja Annely Peebole. 2021. aasta Tervisekoja taha kettagolfiraja tegemise idee teostamine on tema sõnutsi seniajani pooleli ning toonud palju muret ja tööd.

Kolmanda muudatusena tõi Tölp esile, et valla enda asutused saavad nüüd samuti kaasavas eelarves osaleda, juhul kui teevad oma territooriumile midagi avalikku, näiteks trikipargi või mänguväljaku.

Tagasi üles