JUHTKIRI Kampaania on alanud

Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Põhja-Sakala vallas küpsevat vallavanema umbusaldamist, millest möödunud nädalal kirjutasime, võib pidada sealse poliitika argipäevaseks töövõtteks. See, et nüüd on kohta kaotamas Mulgi vallavanem Imre Jugomäe, näitab aga juba üsna selgelt, et valimised on lähedal.

2021. aasta 17. oktoobri õhtul, kui valimistulemused selgunud, vaatasid peaaegu kõik Viljandimaa poliitikud otsiva pilguga ringi, kellega järgmiseks neljaks aastaks ühte heita. Ainus omavalitsus, kus isegi erilist mõttekohta ei tekkinud, oli Mulgi vald. Keskerakondlasest vallavanem Imre Jugomäe lubas juba valimisööl istuda hommikupoolikul maha senise koalitsioonipartneri Isamaa esindajatega ja edasisi plaane seada. Pärastlõunaks olid tähtsad teemad üldjoontes edukalt läbi räägitud ja Isamaa esindaja Dmitri Orav leidis, et eelnevalt koos valitsetud neli aastat oli parteide kokkupuutepunkte isegi juurde toonud.

Nüüd on see harmooniline kooselu läbi saanud. Ju siis kasvati lahku. Igal juhul on keeruline mõnda oluliselt selgemat koalitsiooni lagunemise põhjust esile tuua. Küll aga leiab segasemaid.

Tagasi üles