Seitse aastat püsinud Mulgi võimuliit lagunes väidetavalt ühe mehe pärast

Copy
Seitse aastat koostööd sai läbi. Nädalavahetusel andis Mulgi valla volikogu juht, Isamaa esindaja Arvo Maling (keskel), vallavanemale ja Keskerakonna esindajale Imre Jugomäele (vasakul) teada, et kahe nimekirja koostöö on läbi. Põhjuseks nimetas ta keskerakondlase Peeter Rahneli tegevust (paremal).
Seitse aastat koostööd sai läbi. Nädalavahetusel andis Mulgi valla volikogu juht, Isamaa esindaja Arvo Maling (keskel), vallavanemale ja Keskerakonna esindajale Imre Jugomäele (vasakul) teada, et kahe nimekirja koostöö on läbi. Põhjuseks nimetas ta keskerakondlase Peeter Rahneli tegevust (paremal). Foto: Elmo Riig

Isamaa erakonna nimekiri andis nädalavahetusel oma Mulgi valla võimupartnerile Keskerakonnale teada, et koalitsioon sai läbi ning senise vallavanema vastu esitatakse umbusaldusavaldus. Uueks vallavanemaks peaks saama senine abivallavanem Dmitri Orav ja volikogu esimeheks opositsiooni esindaja Mati Ilisson.

"Selline tragikoomiline juhtum oli jah, et reedel oli mul esmalt üsna pikk telefonikõne ühe Isamaa erakonna esindajaga, kes kutsus mind liituma Isamaaga, ja pisut hiljem helistas teine sama erakonna esindaja ja ütles, et minu vastu esitatakse umbusaldusavaldus," nentis Mulgi vallavanem, Keskerakonda kuuluv Imre Jugomäe, kes ametlikult on praegu üldse puhkusel.

Vallas Isamaa nimekirja juhtiva volikogu esimehe Arvo Malingu sõnul on võimuliidu purunemise põhjus endine vallavanem Peeter Rahnel. Tema andmetel on Rahnel püüdnud võimuliitu lõhkuda juba kevadest saadik ning üritanud umbusaldada vallavalitsuse Isamaa esindajat, abivallavanem Dmitri Oravat. Rahnel lükkas selle kategooriliselt ümber, väites, et tegemist on poliitilise näitemänguga.

Tagasi üles