Viljandit koristav poiss pälvis veebirahvalt väga suure heakskiidu

Copy
Neljanda klassi poiss Matthias Vesalahti käib vabatahtlikult prügi korjamas, sest ta tahab, et Viljandi oleks ilus ja puhas.
Neljanda klassi poiss Matthias Vesalahti käib vabatahtlikult prügi korjamas, sest ta tahab, et Viljandi oleks ilus ja puhas. Foto: Elmo Riig

Sakala artikkel Viljandit koristavast neljanda klassi poisist Matthias Vesalahtist tõi ühismeedias kaasa väga suure heakskiidu laine ning lugejad otsivad võimalust, kuidas poissi nii raha kui töövahenditega aidata.

Paarikümne tunniga kogus Sakala artikkel Facebookis enam kui 1100 meeldimist ning kümneid kommentaare, milles poissi igati kiidetakse.

Viljandi Linnahoolduse juhataja Koidu Ilisson kirjutas kommentaari oma telefoninumbri ja lause: "Olen Sinu suur fänn ja tahan aidata töövahenditega.”

Väga paljud kiidavad lisaks poisile tema vanemaid ning on ka neid, kes küsivad lausa pangakonto numbrit, et poisile töö eest annetus teha.

Plaksutavate kätega emotikoni lisas Viljandi linnapea Johan-Kristjan Konovalov ning üks järgmisi kommentaatoreid soovitas linnapeal poisile aukirja anda.

Kommentaariumis arutletakse ka selle üle, miks on linnas üldse tänavatel prügi; kes seda sinna viskab ning kus on sigatsejaid linnas ehk kõige enam.

Sakala kirjutas reedel, et Mathias Vesalahti võtab pärast koolipäeva kodust töövahendid ning läheb Viljandi tänavatelt prügi koristama.

"Mulle ei meeldi, kui inimesed reostavad," vastas Matthias Vesalahti küsimusele, miks ta käib mööda tänavaid, haarats ühes, prügikott teises käes. Ta ütles, et talle lihtsalt meeldib. "Eestis pole väga palju selliseid inimesi, kes tahavad prügi korjata."

Matthias ütles, et talle on tähtis, et linnas ja metsas ei oleks prügi. Kõige rohkem meeldibki talle prügi korjata metsast. Linna satub ta aga prügi korjama siis, kui emal on pikad tööpäevad. "Siis tulen ja teen ümber vanalinna tiiru ja korjan prügi. Pappi ja suitsukonisid on igal pool meeletult."

Prügi korjamine on Matthiase sõnul elementaarne ja vanemad ei ole selle tähtsust talle kodus korrutanud.

Tagasi üles