Vana-Võidus IT-süsteeme õppiv noormees pürib maailma parimaks

Copy
Viljandi kutseõppekeskuses IT-süsteemide arendamist õppiv Tauri Reinike püüab sel alal maailma parima tiitlit.
Viljandi kutseõppekeskuses IT-süsteemide arendamist õppiv Tauri Reinike püüab sel alal maailma parima tiitlit. Foto: Kuvatõmmis

Vana-Võidus asuvas Viljandi kutseõppekeskuses IT-süsteemide spetsialistiks õppiv Tauri Reinike hakkab saabuval nädalal Prantsusmaal Lyonis võistlema maailma kutsemeistrivõistlustel parima IT-süsteeme tundva kutseõppuri tiitli nimel.

Eesti riik läkitas laupäevahommikuse lennuga Lyoni 14 noort, kes võistlevad 11 alal. Reinike on ainus, kes esindab Viljandimaa kutsekooli.

"Olen 18-aastane ja mind on alati köitnud võrguseadmed ja serverid,” kirjutas Reinike enda tutvustuseks. Pärast põhikooli lõpetamist otsustas ta jätkata õpinguid Viljandi kutseõppekeskuses ja valis IT-süsteemide spetsialisti eriala.

Enda tutvustuseks on ta öelnud, et talle meeldib kõige rohkem see, et IT-süsteemide spetsialistina saab tegelda väga mitmekesiste ülesannetega alates võrgu infrastruktuuri loomisest ja haldamisest kuni keerukate serverite seadistamiseni.

Maailma kutsemeistrivõistlustel WorldSkills osalemiseks on Reinike tublisti treeninud ning selle käigus uusi oskusi ja teadmisi omandanud. Treeningute suurimaks eeliseks peab ta seda, et saab end proovile panna niisuguste lahenduste ja teenustega, millega koolis pole kokku puutunud.

WorldSkills 2024 kestab 10.–15. septembrini Prantsusmaal Lyonis ning see toob kokku 1400 võistlejat ja 1300 eksperti rohkem kui 70 riigist. Näha saab 62 võistlusala.

Eestit läheb esindama 14 noort 11 alal ning need on ehituspuusepp, kokk, keevitaja, restoraniteenindaja, ehitusviimistleja, florist, IT-süsteemide spetsialist, maastikuehitaja (paarisvõistlus), mehhatroonik (paarisvõistlus), tarkvaraarendaja ja küberkaitse (paarisvõistlus).

Tagasi üles