Tarbijate ühistu poeostusoov viis Ramsi kauplusehoone oksjonile

Copy
Ramsi poe hoonestusõiguse ostja peab maja lammutama, ehitama uue ja jätkama seal poepidamist ning siis saab ta kinnistu endale osta.
Ramsi poe hoonestusõiguse ostja peab maja lammutama, ehitama uue ja jätkama seal poepidamist ning siis saab ta kinnistu endale osta. Foto: Elmo Riig

Ramsi külas kauplusemaja endale küsinud Viljandi Tarbijate Ühistu peab hoone endale saamiseks lootma, et ükski teine poepidaja seda ei ihalda, sest vallavõim otsustas kinnistu oksjonile panna.

Õigemini ei lähe oksjonile mitte kinnistu, vaid selle hoonestusõigus ja päriseks saab maatüki endale osta see, kes pärast suurima pakkumise tegemist praeguse hoone lammutab ja selle asemele vähemalt viie aastaga uue rajab. Alghind on kinnistul 172 000 ja iga pakkumisega kerkib see 5000 euro võrra. Esimese nädalaga pole osta.ee keskkonnas ühtegi pakkumist tehtud, aga oksjon kestab 3. oktoobrini.

Viljandi Tarbijate Ühistu küsis Ramsil oleva Coopi poe laiendamiseks vallavalitsuselt juba mitu kuud tagasi võimalust kinnistu endale osta. Praegu on ühistu majas rentnik ning selle omanik on vallale kuuluv haldusfirma Ramsi VK.

Tagasi üles