Üha ohtlikumaks muutuva Viljandi maamärgi taastamiseks tänavu raha ei paista

Copy
Trepimäe käsipuu näeb väga väsinud välja. Mädanenud lauda pole paraku kuhugi kinnitada ja see püsib raudsiinidel, mis on samuti ammu oma aja ära elanud.
Trepimäe käsipuu näeb väga väsinud välja. Mädanenud lauda pole paraku kuhugi kinnitada ja see püsib raudsiinidel, mis on samuti ammu oma aja ära elanud. Foto: Elmo Riig

Viljandi Trepimäe 158 astmest koosnev trepp on sedavõrd lagunenud, et kui töömehed lähevad selle järjekordset lagunenud osa parandama, ei pruugi neil olla muud võimalust kui kinnitada see teise lagunenud osa külge.

Eriti halvas seisus on praegu käsipuu, mis on rajatud nõukogudeaegsete raudteesiinide peale. Vana metall on täiesti läbi roostetanud. "See on nagu õrn Haapsalu pits," kirjeldas Viljandi Linnahoolduse juht Koidu Ilisson metallkonstruktsiooni ning lisas, et ka puit on sisuliselt läbi mädanenud.

"Ilmselge, et selle trepi puhul ei saa me rääkida igapäevasest hooldusremondist," kinnitas linnapea Johan-Kristjan Konovalov ühe Viljandi maamärgi kapitaalse ümberehitamise vajadust. "See on kindlasti vähemalt viiekohaline summa," hindas ta tööde mahtu ning nentis, et ehkki ta loodab väga, et üht-teist saaks trepi juures teha veel sel aastal, peab ta eelarve kärpefaasi hinnates seda vähetõenäoliseks.

Tagasi üles