Viljandi poisi südameasjaks on teha tänavad prügist puhtaks (2)

Copy
Matthias Vesalahti on neljanda klassi poiss, kes ei salli, kui tänavatel prügi vedeleb. Nii on ta võtnud oma südameasjaks prügi koristamise ning ostnud selleks puhuks ka spetsiaalsed tangid.
Matthias Vesalahti on neljanda klassi poiss, kes ei salli, kui tänavatel prügi vedeleb. Nii on ta võtnud oma südameasjaks prügi koristamise ning ostnud selleks puhuks ka spetsiaalsed tangid. Foto: Elmo Riig

Neljanda klassi poiss Matthias Vesalahti võiks eeskujuks olla paljudele. Pärast koolipäeva võtab ta kodust kindad ja tangid ning läheb Viljandi tänavatelt prügi koristama.

"Mulle ei meeldi, kui inimesed reostavad," vastas Matthias Vesalahti küsimusele, miks ta käib mööda tänavaid, tangid ühes, prügikott teises käes. Ta ütles, et talle lihtsalt meeldib. "Eestis pole väga palju selliseid inimesi, kes tahavad prügi korjata."

Eesti on poisi arvates üpris puhas riik. Ta käib aeg-ajalt prügi korjamas ka Soomes ja seal pidavat väga must olema. "Soomest ma need tangid ostsingi," märkis ta ja lisas, et neid hankida ei olnud sugugi lihtne. "Eestis oli neid Valgas ja Võrus, aga Helsingist sain jällegi tugevamad tangid."

Tagasi üles