NÄDALA PLATS Rubiin vajab lihvimist, aga algus on käes

Copy
Rubiini platsi pidu algab laupäeva südapäeval ja kestab öösse.
Rubiini platsi pidu algab laupäeva südapäeval ja kestab öösse. Foto: Elmo Riig

Viljandi Rubiini plats on olnud õnnetus seisus sellest saadik, kui samanimeline kino seal lammutati. Õigemini juba varem, sest ega kinohoonegi viimastel aastatel kuigi õnnelik olnud. Ega teda muidu maha oleks lammutatud.

Nipet-näpet on vahepealsete aastatega küll tehtud, kuid erilist tegu ega nägu pole linn suutnud platsile anda. Sel suvel palus mittetulundusühing Linnaelu ala endale ning asus sinna looma noortele ja vanadele kooskäimiskohta. Täna peetakse seal esimest pidu. Oma paiga on leidnud lava, lauad, toolid, kenad lillekastid ja muud kujunduselemendid. Platsi ääres seisab kolm kiirtoidu müügikohta, millest vähemalt kaks paistavad vahelduva eduga töötavat.

Kindlasti ei saa öelda, et plats on nüüd valmis. Seda ei väida ka Linnaelu vedajad. Rubiin ei vaja mitte ainult lihvimist, vaid ka üsna julgeid lõikeid, millest osa pole ei linnavalitsuse ega Linnaelu võimuses. Isegi kui plats ise täiuslikkuseni viimistleda, ei saa ju kuidagi mööda vaadata Väike-Turu tänava äärsest majavaremest, mis kuulub eraomanikule. Küll aga võib juba praegu kiita kogukonnainimesi selle eest, et nad on teinud esimese tõsiselt võetava katse Viljandi südames oleva väljakuga midagi peale hakata. Kui on näha, et nende ettevõtmist saadab edu ja linnarahvale seda vaja on, jõuame ehk ka asfaldi lapiteki millegi viisakamaga asendamise ja muu selliseni.

Tagasi üles